top of page

En lokal udviklingsplan for Sæd-Ubjerg


Tegnestuen er blevet valgt som rådgiver til at udarbejde en lokal udviklingsplan for Sæd-Ubjerg. Det er et arbejde, der er igangsat gennem Tønder Kommunes Landdistrikts- og Bosætningsudvalg, der har inviteret de enkelte lokalområder i kommunen til at få udarbejdet en lokal udviklingsplan (LUP).


Sæd-Ubjerg er to meget forskellige landsbyer med hver deres særlige kendetegn.

Ubjerg er Danmarks bedst bevarede landsby beliggende på et varft med første parket til Nørresø, hvor der er adgang til dejlige vandreture og sort sol.

Sæd er en landsby med seniorer og børnefamilier, som i fællesskaber dyrker de mange muligheder for aktiviteter i naturen og på landet. Byen ligger 500 m fra den tyske grænse og med cykelsti ind til Tønder.

Procesforløb Omdrejningspunktet for udarbejdelse af den lokale udviklingsplan for Sæd-Ubjerg, bliver at styrke dialogen om lokalområdets udvikling blandt borgerne. Det handler både om at give ejerskab til nuværende beboere - og samtidig være opmærksom på, hvilke udviklingstiltag, der kan have betydning for at tiltrække nye beboere. Vi ser frem til samarbejdet med lokalrådet for Sæd-Ubjerg.


Comments


bottom of page