top of page

Lokale udviklingsplaner som løftestang

Danmarkskortet er under forandring. Vi oplever ændrede bosætningsmønstre, og vi er begyndt at pendle ud over den bekvemmelige pendlerdistance. Dertil er der også en stor efterspørgsel på nye måder at bo på og ønsker om nye måder at tilrettelægge hverdagen. Vores hverdagsliv er på mange måder i opbrud.

Tendenserne er accelereret af den aktuelle sundhedskrise med covid-19, men afspejler samtidig dyberegående tendenser, der handler om at søge naturen, autentiske oplevelser og ro i en hektisk hverdag.

Mange lokalområder står derfor midt i et momentum med et åbent mulighedsrum, hvor man som lokalsamfund kan være med til at understøtte de nye udviklingstendenser. Og det er netop det potentiale Lokale Udviklingsplaner kan være med til at løfte.

Tegnestuen har i 2021 hjulpet flere lokalområder i Danmark med at udarbejde lokale udviklingsplaner. Én af dem er Hostrup Sogn, der består af fem mindre landsbyer. I samarbejde med et aktivt lokalsamfund har vi udarbejdet en udviklingsplan, der tager udgangspunkt i visionen om ’Et sogn - et fællesskab’.


Comments


bottom of page