top of page

GREEN CITY TØNDER

Engang et kaserneområde. I dag et udviklingsområde med stort potentiale til at blive en levende og inspirerende kulturbydel. Inden længe starter etableringen af en ny bebyggelse midt i den unikke og vilde natur.

 

Området har smukke gamle træer, en naturlig sø og har tillige den fordel, at det har ligget uberørt hen i mere end 15 år. Trærækker og et å-dige indrammer området og skaber en grøn oase med vild underskov, blomster og bærbuske og eventyrlige stier, der binder det hele sammen. Naturens kvaliteter, biodiversiteten og kultursporene i landskabet glider harmonisk sammen.

 

I dette grønne åndehul skabes et nyt bæredygtigt kvarter i Tønder, hvor fælleskab kan opstå på tværs af generationer.
Med forskellige boligbebyggelser – enfamiliehuse, rækkehusvillaer, lejligheder, feriehytter – med et overordnet æstetisk udtryk. Et kvarter hvor man lever livet lidt grønnere og mere i balance med omgivelserne. Naturen såvel som menneskene.

 

Energibesparelse, solenergi, natur, sunde bygninger, dyrkning og delekultur, bliver vigtige omdrejningspunkter for livet i det nye kvarter. Med fokus på en sammenhængende æstetik og bæredygtige løsninger skaber arkitekturen en åben og venlig atmosfære, hvor der både er plads til privatliv og fællesskab - og hvor de indbydende, grønne fællesområder, giver plads til leg – og et godt naboskab.


Tegnestuen står for udarbejdelsen af oplæg til koncept, bebyggelsesplan og situationsplan.

Projektnavn:   Green City Tønder

Projekttype:   Byudvikling

Lokation:   Kaserneområde, Tønder Kommune
Årstal:   2018-
Status:   Igangværende
Opdragsgiver:   Privat investorer

Samarbejdspartnere:   Schul Landskabsarkitekter

bottom of page