top of page

EN LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR HOSTRUP SOGN

IMG_1419-kopi.jpg

Tegnestuen blev valgt som rådgiver til at udarbejde en lokal udviklingsplan for Hostrup Sogn. Det er et arbejde, der er igangsat gennem Tønder Kommunes Landdistrikts- og Bosætningsudvalg, der har inviteret de enkelte lokalområder i kommunen til at få udarbejdet en lokal udviklingsplan (LUP).
 

Visionen for Hostrup Sogn
De fem bysamfund i Hostrup Sogn (Rørkær, Solderup, Lydersholm, Hostrup og Jejsing) skal bindes sammen både fysisk og mentalt, så man som beboer får et stærkere tilhørsforhold til lokalområdet. Det handler om at styrke fællesskabet og styrke de fysiske sammenhænge mellem landsbyerne.

Visionen er at skabe ’et sogn - et fællesskab’ for Hostrup Sogn.

Hostrup Sogn har en dejlig natur med bakker, åer og skov. Det er her Tøndermarsken starter. Her er attraktive, naturskønne områder og grønne forbindelser mellem byerne, hvor man kan lege, finde ro eller være fysisk aktiv. Området er særligt kendt som et sted, hvor åerne giver mulighed for gode naturoplevelser - og hvor de mange små veje og stier, giver nem adgang til skønne vandre-, løbe-, cykle- og ride-turer.

 

Alt dette gør Hostrup Sogn til et attraktiv område at bosætte sig i, fordi der er unikke oplevelser lige uden for døren, og fordi naturen giver liv og karakter til de fem landsbyer
 

Procesforløb

Processen for udarbejdelse af en lokal udviklingsplan (LUP) for Hostrup Sogn, har ligesom mange andre fællesskabs-orienterede aktiviteter været udfordret af corona-pandemien. Jejsing Borgerforening havde planlagt et større event i foråret 2020, der blev aflyst pga. corona. Der skulle gå halvandet år ekstra før det lykkedes at igangsætte processen med en lokal udviklingsplan for Hostrup Sogn.
 

Processen er forløbet i tre overordnede trin;

 

  1. ’På tur i Hostrup Sogn’ - kendskab og fælleskab på tværs

  2. Workshop - ideer der styrker og forbinder Hostrup Sogn

  3. Arbejdsmøde - konkretisering af ideer

Projektnavn:   En lokal udviklingsplan for Hostrup Sogn

Projekttype:   Byudvikling

Lokation:   Hostrup Sogn, Tønder Kommune
Årstal:   2021
Status:   Afsluttet
Opdragsgiver:   Tønder Kommune og Jejsing Borgerforening 

bottom of page