top of page

HAVFALD - ET DANSK/TYSK KULTURPROJEKT

Opdateret: 28. feb. 2019

11. oktober 2018//


Tegnestuen har været initiativtager til projektet ’Waste for life’, som er et dansk/tysk kulturprojekt, der har til formål at skabe debat og en bevidstgørelse omkring det store problem, som affald (havfald) i vores have udgør. Fredag 5. oktober kl. 15.00 blev sløret løftet for flere måneders arbejde med at omdanne havfald til en kunstinstallation. Installationen skal være med til at sprede budskabet om at havfald er farligt affald og har konsekvenser for liv i vand og på land.

Havfald findes især i form af plastikrester. Plastik er produceret af olie og blev i moderne tid et revolutionerende materiale. Men man glemte at håndtere, hvordan man kommer af med det igen. Og det er netop det, som kunstinstallationen skal tydeliggøre.

’’Vi ønsker, at kunstinstallationen skal være dragende og markant på afstand, men når man kommer tættere på, bliver den ’grimmere’ og budskabet omkring havfalds skadelige virkninger, bliver begribeligt’’ fortæller Jes Vagnby, arkitekt maa

’’Det har også været vigtigt for os, at relatere kunstinstallationen til vores skrøbelige Vadehav, der jo er rasteplads for en masse trækfugle’’, uddyber Fritz Sönnichsen, entreprenør og kunstner Lokale havfalds-helte

I maj deltog elever fra Højer Efterskole (DK) og Friedrich-Paulsen-Schule i Niebüll (D) i indsamling af havfald på kyststrækninger langs Vadehavet på begge sider af den dansk-tyske grænse. Det indsamlede havfald indgår i kunstinstallationen.

’’Vi har oplevet stor lokal opbakning til projektet. Flere er begyndt at samle havfald og har afleveret det i vores informationstelt på A. R. Kjærbysvej i Højer’’ fortæller Fritz Sönnichsen.

Kunstinstallation og lydkunst Til ferniseringen blev kunstinstallationen indviet og derudover var der urpremiere på et stykke musik der er komponeret til kunstinstallationen. Installationen kommer til at stå ved Højer Sluse frem til 19. november 2018, hvor den også fungerer som en lysinstallation, når mørket falder på.

Projektaktiviteter:

  • Havfaldsindsamling med unge fra Højer og Niebüll, maj 2018

  • Åbning af infotelt A. R. Kjærbysvej 8, 6280 Højer, maj 2018

  • Udarbejdelse af kunstprojekt med danske og tyske kunstnere, maj – sept. 2018

  • Fernisering af kunstinstallation, 5. oktober 2018, kl. 15.00

  • Nedtagning, 19. november 2018

Baggrund for projektet Projektet er et dansk-tysk kultur-projekt, der er et samarbejde mellem Kultur- og Fritidsudvalget i Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland og er støttet med interregmidler fra KursKultur.


Samarbejdspartnere Inga Momsen, kunstner fra Tyskland, Solvej Krüger, kunstner fra Tyskland, Mogens Davidsen, kunstner fra Danmark, Mikkel Sønnichsen, komponist fra Danmark.

Idé- og projektudvikler

Fritz Sönnichsen, entreprenør og kunstner Jes Vagnby, arkitekt og kunstner

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page