top of page

SPEJLHUSET HØJER

Højer er en by i Tønder Kommune, der ligger helt mod sydvest bag digerne. Engang var Højer udgangspunkt for en travl handelshavn og travle virksomheder, men i dag oplever man Højer som en lidt stille og henfalden by. Enhver by eller bydel kan aktiveres og få en helt ny fortælling og selvfølelse. I Højer var det vores opgave at aktivere et lokalt engagement og igangsætte et udviklingsforløb, der havde fokus på ideer til initiativer, der fastholder og tiltrækker beboere samt øger turismen og erhvervsindsatsen.

I et samskabende forløb tog vi udgangspunkt i de ressourcer, styrker og særlige kendetegn, som Højer allerede besidder. Højer er fx en by, hvor der bor mange kunstnere og kunsthåndværkere. Men det kan være svært at se. Med udgangspunkt i ønsket om at styrke synligheden af Kunstnerbyen Højer, blev der udviklet et spejlhus, et midlertidigt udstillingshus, som en alternativ form for galleri. Inde i spejlhuset blev der lavet udstillingsrum, hvor de lokale kunstnere og kunsthåndværkere kunne vise deres håndværk.  

 

På den måde var midlertidigheden med til at iscenesætte Højer som en kunstnerby – der både var med til at styrke byens selvbillede og var med til at brande byen som en by fyldt med kunst og kunsthåndværk.

Projektnavn:   Dyrk Højer

Projekttype:   Proces & Metode

Lokation:   Højer, Tønder Kommune
Årstal:   2015-2017
Status:   Afsluttet
Opdragsgiver:   Tønder Kommune

bottom of page