top of page

WASTE FOR LIFE - HAVFALD

’Waste for life’ er et dansk/tyske kulturprojekt, der har til formål at skabe debat og en bevidstgørelse omkring det store problem, som affald (havfald) i vores have udgør. Projektet har særligt fokus på det lokale problem i forhold til Vadehavet, som er ekstra følsomt overfor havfald, da det er spisekammer for et stort antal fugle, havdyr og fisk.

Kunstinstallationen består af to elementer, dels en oliepumpe, der skal være med til at skabe opmærksomhed gennem sin størrelse samt gøre opmærksom på, at plastik bliver produceret af olie. Ud af oliepumpen kommer installationens andet element, der er en 20 m lang faskine. En faskine er en metode til at opnå landvinding bl.a. langs Vadehavet. I dette tilfælde består landvindingen af affald, der er skyllet i land og skal være med til at sætte fokus på, hvilke skadelige virkninger havfald har for vores økosystem.


Til kunstinstallationen er der komponeret et stykke musik, som bliver afspillet dagligt ligesom installationen fremstår som en lysinstallation, når mørket falder på. Installationen stod  ved Højer Sluse frem til 19. november 2018.

Projektnavn:   Waste for Life - Havfald

Projekttype:   Kunstinstallation

Lokation:   Tønder Kommune
Årstal:   2017-2018
Status:   Afsluttet
Opdragsgiver:   Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland

Idé- og projektudviklere:   Jes Vagnby og Frits Sönnichsen

Samarbejdspartnere:   Inga Momsen, kunstner fra Tyskland

Solvej Krüger, kunstner fra Tyskland

Mogens Davidsen, Kunstner fra Danmark

Mikkel Sønnichsen, Komponist fra Danmark

bottom of page